Ulei Prev-AM ultra portocaliu pentru combatere făinării și mucegaiul pufos în vița de vie

Un montage photo présentant un pied de vigne avec un cépage blanc, le logo Blexia au milieu et le logo du produit PREV-AM Ultra
Ulei Prev-AM ultra portocaliu pentru combatere făinării și mucegaiul pufos în vița de vie
2024-02-09

Prev-AM Ultra este un fungicid natural împotriva bolilor viței de vie, în special mucegaiul sub formă de praf și mucegaiul pufos. Derivat din uleiul de portocale dulce, această soluție de biocontrol nu este luată în calcul în TFI și nu încurajează dezvoltarea rezistenței.

 

Prev-Am Ultra are și acțiune insecticidă.

Un produs natural derivat din ulei de portocală dulce pentru protejarea viței de vie împotriva mucegaiului tip pudră și a mucegaiului tip praf. Produsul de biocontrol Prev-AM Ultra, inclus în gama Blexia, îndeplinește cerințele unei viticulturi profitabile și sustenabile: neinclus în IFT, poate fi ușor integrat în programele de agricultură convențională și ecologică, permițând în același timp reducerea dozelor de cupru sau sulf la vin și struguri de masă.

 

Prev-AM Ultra eficient împotriva mucegaiului tip pudră și a celui pufos

Prev-AM Ultra funcționează prin contact. Acesta uscă miceliul, corpurile fructifere și sporii ciupercii. Este eficient încă de la începutul ciclului datorită acțiunii sale asupra sporilor de ciupercă. Soluția controlează boala prin oprirea infecției imediat după apariția simptomelor. Prev-AM Ultra are un alt avantaj major: modul de acțiune nespecific înseamnă că rezistența poate fi gestionată mai bine pe teren. 

 

Până la șase aplicații pe an, înainte de închiderea grupului.

Prev-AM Ultra poate fi aplicat la o doză de 1,6 L/ha, sau 0,8 L/100 L de apă, pentru maximum șase aplicații pe an, cu un interval de șapte zile între fiecare aplicare. Produsul de biocontrol poate fi aplicat flexibil, între BBCH 12 și 77, cu un interval de reintrare de 24 de ore și un interval de 1 zi înainte de recoltare. În momentul în care este combinat cu sulf, recomandarea este indicată să nu se depășească jumătate din doza de sulf. 

 

Prev-AM Ultra protejează, de asemenea, vița de vie împotriva insectelor.

Prev-AM Ultra are acțiune insecticidă. Împotriva frunzelor și tripsului, de exemplu, recomandările de utilizare sunt identice cu cele pentru utilizarea fungicidelor, cu excepția etapelor de aplicare: BBCH 40 până la 89 pentru frunze și BBCH 12 până la 89 pentru tizanoptere. Pentru erinoză, Prev-Am Ultra poate fi aplicat cu o doză maximă de 2 L/ha (1 L/100 L apă), între etapele BBCH 40 și 89.

Pentru pulverizare, volumul amestecului se calculează pe baza stadiului de dezvoltare al plantei și a echipamentului care este folosit.
//Prev-AM Ultra este soluția eligibilă pentru CEPP, cu un coeficient de 0,2 CEPP/L.