Prevatect: acțiune preventivă pentru recolte mai bune.

Front view copy space looking at camera young woman farmer squats holding a head of cabbage in her hand. A good working day, the harvest has come to an end. Farming concept family agribusiness.
Plante
Planetă
Prevatect: acțiune preventivă pentru recolte mai bune.
2024-03-30
Sustenabilității

Datorită chitosanului, o moleculă obținută din cochiliile de crustacee, Ascenza are o soluție naturală pentru creșterea rezistenței plantelor. 
Cu Prevatect, multe culturi (cereale, sfeclă roșie, legume etc.) pot fi stimulate pentru activarea „răspunsului imun” împotriva infecției.
Pentru a stimula apărarea imunitară a plantelor și reduce riscul de îmbolnăvire, chitosanul este o resursă ideală. Folosită în cosmetică, dietetică și farmaceutică, această substanță, derivată din chitina găsită în cochiliile crustaceelor, și-a dovedit valoarea și în agricultură! 


Prevatect stimulează un atac pentru a pregăti planta.

Prevatect a fost dezvoltat prin cercetarea grupului Rovensa, parte din Ascenza. Prin urmare, a fost un pas firesc să îl includem în gama de produse de bioprotecție Blexia (link).
Prevatect este o soluție care simulează atacul fungic, astfel încât planta să-și își activeze mecanismele de apărare mai devreme, inclusiv o reacție în lanț al cărui rezultat este o îngroșare a pereților celulari. Această reacție are ca efect limitarea pătrunderii ciupercilor în plantă.
Chitosanul acționează prin perturbarea creșterii multor tipuri de ciuperci. Acest lucru a fost demonstrat împotriva tulpinilor de fusarioză.

 

Un câștig de 2 chintale pe hectar.

Ascenza a efectuat mai multe teste în 2022 pentru a afla mai multe ionformații despre efectele soluției Prevatect. Pentru grâu, Prevatect a fost testat pe mai mult de 45 de parcele în diferite etape - de la etapa 1 nod până la înflorire - împreună cu un produs partener sau pe cont propriu. În medie, în aceste teste, grâul a produs cu aproape 2 chintale mai mult la hectar, în comparație cu culturile netratate cu Prevatect. Aceste teste au fost repetate în 2023 obținându-se rezultatele inițiale care sunt la fel de încurajatoare.

Reducerea IFT (Indicator de Frecvență a Tratamentului) și a schemei CEPP (certificare de utilizare scăzută a produselor fitofarmaceutice).
Pe lângă recolte mai mari pe hectar, combinarea Prevatect cu controlul chimic convențional face posibilă reducerea Indicatorului de Frecvență a Tratamentului (TFI) pentru programul de protecție. Deoarece această soluție de bioprotecție nu este clasificată ca fiind una periculoasă, aceasta este eligibilă pentru schema de certificate de economisire a produselor fitofarmaceutice (CEPP) și poate fi utilizată în agricultura ecologică și cea convențională.

 

Fabricarea Prevatect.

Au fost necesare mai multe etape pentru dezvoltarea Prevatect. În primul rând, am extras chitina este extasă din cochiliile de crustacee, în principal din creveți. Un proces de deacetilare elimină apoi grupările de acetil din chitina inactivă și le transformă în chitosan. În cele din urmă, formula a fost dezvoltată prin amestecarea unei soluții acide cu chitosanul. Produsul final, clorhidrat de chitosan 5%, stimulează apărarea naturală a mai multor culturi, crescând în cele din urmă recoltele.