Ingrediente active și programe de înlocuire a S-metolaclorului.

Ingrediente active și programe de înlocuire a S-metolaclorului.
Plante
Ingrediente active și programe de înlocuire a S-metolaclorului.
2024-03-21

Primăvara anului 2024 va fi ultimul sezon în care S-metolaclorul va fi utilizat pentru combaterea buruienilor din culturile de porumb și floarea-soarelui. Fiind principalul pilon al programelor de combatere a buruienilor, fermierii vor trebui să se orienteze rapid către alternativele existente pentru programe eficiente și durabile de combatere a buruienilor. 

 

Șase ingrediente active pentru un control eficient al buruienilor din culturile de porumb.

Porumbul are o floră de buruieni bogată și uneori foarte densă. Prin urmare, controlul buruienilor reprezintă un pas important pentru a păstra potențialul de producție și pentru a păstra parcela curată pentru culturile următoare. Ascenza dispune de o gamă largă de soluții pentru crearea unor programe robuste de erbicidare. Șase ingrediente active sunt disponibile pentru întreaga floră și pentru toate strategiile, de la pre și postemergență.
În preemergență se va folosi pendimetalin și rimsulfuron pentru întărirea acțiunii.

Considerate a fi esențiale pentru controlul ierburilor, aplicațiile în preemergență dispun de două molecule complementare pentru întărirea acțiunii erbicidelor utilizate în mod tradițional în preemergență. Pendimetalin (Penditec 400, Penbowl și Xanadon) lărgește spectrul de acțiune erbicidă, controlând buruienile cu frunză lată și gramineele. Acțiunea radiculară a rimsulfuronului (Olorim WG) oferă o eficacitate suplimentară, cu o doză redusă de produs pe hectar. 

 

Soluții de postemergență pe bază de nicosulfuron și mesotrion.

Pentru reluarea acțiunii produselor de preemergență și pentru a face față buruienilor care afectează culturile de câmp, tratamentul de postemergență este foarte adesea esențial. Fie că este vorba de o strategie care combină pre și postemergență sau de un program exclusiv postemergent, soluțiile pe bază de nicosulfuron reprezintă unul dintre cele mai eficiente răspunsuri la gramineele de vară: panicul, coada-vulpii și digitaria. Prin adaptarea dozei de aplicare la stadiul buruienilor, fără subdozare, această sulfoniluree își va dezvălui întreaga eficiență.

În comparație cu dicotiledonatele, mesotrione are un spectru larg de acțiune. 
Modurile sale de acțiune complementare (foliar și radicular) îi conferă o eficacitate foarte bună, în special asupra spanacului sălbatic și a lucernei, dar și o acțiune complementară împotriva mai multor graminee, precum digitaria și picior de cocoș.

 

Există soluții pentru compensarea viitoarei retrageri a S-metolaclorului!