Doctrin, lupta naturală bacteriană împotriva omizilor și moliilor din boabe de struguri

Un montage photo présentant un pommier avec une pomme rouge en avant, le logo Blexia au milieu et le logo du produit Doctrin
Doctrin, lupta naturală bacteriană împotriva omizilor și moliilor din boabe de struguri
2024-02-09

Doctrin este un insecticid derivat în mod natural împotriva omizilor și moliilor strugurilor. Soluția este compusă din bacterii cu proprietăți insecticide și are o gamă largă de aplicații pentru culturile de vin, fructe și legume.

Moliile strugurilor, omizile care mănâncă plantele și forătorii de fructe: cultivatorii de vin, fructe și legume pot beneficia acum de Doctrin, un insecticid natural de referință. Conceput din Bacillus thuringiensis Kurstaki (tulpina PB-54), bacterii cu proprietati insecticide găsite în natură, Doctrin acționează, în special asupra molilor.

 

Doctrina acţionează prin ingestie asupra omizilor din ordinul Lepidoptera.

Disponibil ca WP (wettable powder - pulbere umectabilă) și permisă pentru utilizare în agricultura ecologică, Doctrin este soluția eficientă împotriva omizilor Lepidoptera. După ingerare, bacteriile eliberează toxine care acționează asupra sistemului digestiv al dăunătorului, ducând la dispariția acestuia. Formularea produsului este rezistentă la razele UV. Aceste razeUV sunt dăunătoare bacilului, și îmbunățătește persistența acțiunii acestuia. 

 

Două până la trei aplicații pe an, cu o gamă largă de aplicare.

Insecticidul natural Doctrin se folosește în doză de 1 kg/ha, în maxim două sau trei aplicații în funcție de cultură, cu un interval de șapte zile între aplicații. Viță de vie, anghinare, vinete, castraveți, varză, salată verde, ardei și roșii - toate acestea pot primi până la trei aplicații pe an, în timp ce două cereri sunt autorizate pentru căpșuni, zmeură, kiwi și culturi de fructe. Doctrin se poate aplica de la BBCH 11 până la 89, cu excepția omizilor de pe fructele de caise, nectarine, piersici, măr, pere, prune, migdale, castan și nuci (BBCH 71 până la 89).

Perioada de reintrare este de 6 ore în aer liber și 8 ore dacă sunt în spațiu acoperit. Intervalul de dinainte de recoltare este stabilit la 1 zi pentru culturile de legume, merișor, dude, citrice și banane și de 3 zile pentru alte culturi de pomi și viță de vie. Volumul amestecului de pulverizare se adaptează stadiului de dezvoltare al plantei și, bineînțeles, la echipamentul care este folosit. 

Ca parte din gama Blexia, Doctrin combină eficiența și originea naturală pentru a răspunde nevoilor unei agriculturi profitabile, protejând în același timp mediul.
//Doctrin este soluția eligibilă pentru CEPP, cu un coeficient de 0,5 CEPP/kg.