Calculați corect volumul de apă pentru planificarea tratamentelor în mod rezonabil

Calcule corretamente o volume de água para planear planejar razoavelmente os seus tratamentos
Plante
Calculați corect volumul de apă pentru planificarea tratamentelor în mod rezonabil
2024-03-20

Succesul unui program de protectie a culturilor depinde atât de substanțele utilizate, cât și de metoda de aplicare și de calitatea pulverizării! 

Volumul de apă trebuie să fie bine adaptat volumului de frunziș pentru  a obține o acoperire bună a tratamentului - criteriu esențial pentru optimizarea cantităților de substanțe active la hectar. În perspectiva unei proporții mai mari de soluții de contact, în panelul de soluții disponibile, este recomandabil să calculați cantitatea de apă per hectar pentru a vă asigura că soluția aplicată ajunge la ținta sa.

Ca un memento, volumul de apă este calculat folosind următoarea formulă: [Debit al duzelor sau difuzoarelor (L/min) x 600] / [Lățimea tratată (m) × Viteza înainte (km/h)]

Astfel volumul de apă crește odată cu scăderea lățimii tratate, scăderea vitezei de avans sau când debitul duzelor crește. În ceea ce privește viteza efectivă de progres în vegetație plină, toate testele efectuate de Institutul Francez al Viei și Vinului indică respectarea a maxim 5,5 km/h pentru asigurarea unei bune acoperiri a tratamentului. Pentru produsele de contact, dimensiunea picăturilor nu trebuie să depășească 150 µm.